Acil Sürüş Teknikleri

Acil Sürüş Teknikleri

Acil Sürüş Tekniklerigeçiş üstünlüğüne sahip olan araçların maruz kalabilecekleri riskleri ve nasıl absorbe edileceğini uygulamalı olarak iş güvenliği kapsamında katılımcılara aktarılan mesleki sürüş eğitimidir.

Eğitim Amacı

Acil Sürüş Teknikleri amacı; görev sırasında insanların can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmamak şartıyla trafik kısıtlama ve yasaklarına bağlı olmadan yapılan sürüşün kaza senaryoları yapılarak katılımcıya aktarılması.

Eğitim Süresi

  • 1 gün
  • 1 saat teorik, 4 saat uygulamalı pist eğitimi

Toplam; 5 saattir.

Acil Sürüş Teknikleri eğitim süresi, eğitimi alacak kişi sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Şuan da yazacağımız eğitim süresi 10 kişilik bir sınıf için geçerlidir. Sınıf mevcud sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir.

1 günlük eğitimler için belirlenen eğitim saatleri; randevu saatinde başlar ve 5 saatlik süre içerisinde 1 gün olacak şekilde sonlandırılır.

  • 1 saat teorik eğitim,
  • 4 saat uygulamalı pist eğitimi,

olamak üzere toplamda 5 saat eğitim verilir.

Eğitim İşleyişi

Teorik (1 Saat); Teorik eğitimde eğitimi verecek olan eğitmen sınıf ile tanışır, katılımcıların sürüş durumlarına göre seviye belirleme analizi ve sürüş ihtiyaçlarını belirler. Türkiye’deki genel trafik durumu, işleyişi konuşulduktan sonra araç içi aktif ve pasif güvenlik sistemlerinden bahsedilir. Lastik basınçlarının kontrolü ve lastik ömürleri detaylı bir şekilde işlenir. Defansif sürüş ile ilgili Dünya genelinde olması gereken görseller ve gerçek kaza görüntüleri ile eğitim aşılanır. Projeksiyon destekli görsel materyaller, alkol gözlüğüemniyet kemeri simülasyonu uygulanarak öfke kontrolü ve yorgunlukla mücadele teknikleri katılımcılara anlatılır. Geçiş üstünlüğüne sahip olan araçların acil sürüş teknikleri kapsamında karşılaşabilecekleri kaza senaryoları katılımcılara aktarılır.

PİST (4 Saat)Slalom Egzersizi; bu egzersizde katılımcılara ideal sürüş pozisyonu, doğru direksiyon tutuş, açı ve hareketleri ile çevirme tekniği anlatılır. Araç hakimiyeti arttırılır.

Fren Egzersizi; bu egzersizde katılımcılara farklı hız ve zeminlerde araçlarını güvenli ve hızlı durdurma deneyimleri yaşatılır. Değişik koşullarında fren mesafesine etkileri karşılaştırılıp katılımcıya empoze edilir.

Engelden Kaçma Egzersizi; bu egzerside katılımcılara önlerine aniden çıkan bir tehlikeyi fark etme ve güvenli bir şekilde kaçış manevrası yapabilmesini aktarır.

Önden Kayma – Viraj Egzersizleri; bu egzersizde katılımcılara viraja doğru ve gerektirdiği hızlar ile girilmediğinde karşılaşılabilecek aracın önünün kayma senaryosu gösterilir, kurtarma manevrası ve kontra direksiyon hareketleri empoze edilir.

Arkadan Kayma – Easydrift & DriftÇet Egzersizi (Anti-Skid); bu egzersizde katılımcılara aracın arka kısmı kontrolden çıktığında oluşabilecek deneyim ve senaryolar yaşatılır, aracın kontrolünün alınması ve doğru direksiyon manevraları katılımcıya empoze edilir.

Eğitim Belgesi/Sertifikası

Acil Sürüş Teknikleri, Sürüş Akademisi A.Ş. eğitim kompleksi içerisinde bu eğitimler için ayrılmış asfalt, stabilize toprak alan ve OFF-Road toprak alan pist alanlarında uygulanmaktadır. Uluslararası kurumlar tarafından sertifikalandırılmış ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış eğitim müfredat ve mevzuatı uygulanır.

Eğitim veren tüm eğitmenler TOSFED ve Uluslararası lisanslara sahiptir.

Tüm eğitimler sonunda katılımcılara katılım belgesi verilmektedir. (Tüm katılımcılara Güvenli ve Emniyetli Sürüş Teknikleri Sertifikası ve Acil Sürüş Teknikleri sertifikası verilir.)