Sürüş Geliştirme Eğitimi

Sürüş Geliştirme Eğitimi

Sürüş Geliştirme Tekniklerisürücülerin seviyelerine göre verilen trafikte rahatlıkla araç kullanmalarını sağlayan bir eğitimdir.

Eğitimin Amacı

Sürüş Geliştirme Eğitimi amacıehliyetini almış ancak trafiğe çıkamayan sürücülerin trafiğe adaptasyonunu ve kazasız araç kullanmalarını sağlar.

Eğitimi Süresi

  • 2-3 gün
  • 1 saat teorik, 6-8 saat uygulamalı akan trafik eğitimi

Toplam; 7-9 saattir.

Sürüş Geliştirme Eğitimi süresi, eğitimi alacak kişi sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Şuan da yazacağımız eğitim süresi 1 kişi için geçerlidir.
2 ila 3 günlük eğitimler için belirlenen eğitim saatleri; randevu saatinde başlar ve 7 ile 9 saatlik süre içerisinde 2 ila 3 gün olacak şekilde sonlandırılır.

  • 1 saat teorik eğitim,
  • 6-8 saat uygulamalı akan trafik eğitimi,

olamak üzere toplamda 7-9 saat eğitim verilir.

Eğitimi İşleyişi

Sürüş Geliştirme Eğitimi Teorik (1 Saat); Teorik eğitimde eğitimi verecek olan eğitmen sınıf ile tanışır, katılımcıların sürüş durumlarına göre seviye belirleme analizi ve sürüş ihtiyaçlarını belirler. Türkiye’deki genel trafik durumu, işleyişi konuşulduktan sonra araç içi aktif ve pasif güvenlik sistemlerinden bahsedilir. Kişinin sürücülük geçmişine göre şekillenen eğitimdir. 6-8 saat kişinin sürüş performansı ile ilgili değişiklik gösterebilir.  2 saatlik programda trafikte sürücülerin karşılaşabileceği risk senaryoları özel pistimizde uygulamalı olarak (trafiğe kapalı alanda) yaşatılır. Diğer eğitimler az yoğun trafikten çok yoğun trafiğe doğru uzman eğitmenlerimiz eşliğinde tamamlanır. Projeksiyon destekli görsel materyaller, alkol gözlüğü uygulanarak öfke kontrolü ve yorgunlukla mücadele teknikleri katılımcılara anlatılır.

Fiyat uygulaması alınacak ders saatine göre hesaplanır.

Sürüş Geliştirme Eğitimi Akan Trafik (6-8 Saat)Katılımcının sürüş seviyesi belirlenerek verilen bir eğitimdir. Hiç araç kullanmamış olan katılımcılar önce trafiğe pistimizde trafiğe çıkacak duruma getirilerekaz yoğun trafikten çok yoğun trafiğe adaptasyonları sağlanır. Katılımcılara uzunyol yerleşim birimleri içinde ve farklı trafik yoğunluklarında uzman eğitmenler tarafından uygulamalı olarak eğitimleri tamamlanır. Uygulama saati kişiye göre değişmektedir. İkişer saatlik periyodlarda alınan eğitim süresi itibari ile kişiye bağlı olarak değişir. Ön görüşmede sürüş geçmişi analiz edilerek uygun bir program katılımcıya önerilir.

Eğitim Belgesi/Sertifikası

Sürüş Geliştirme Eğitimi, Sürüş Akademisi A.Ş. eğitim kompleksi içerisinde bu eğitimler için ayrılmış asfalt, stabilize toprak alan ve OFF-Road toprak alan pist alanlarında uygulanmaktadır. Uluslararası kurumlar tarafından sertifikalandırılmış ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış eğitim müfredat ve mevzuatı uygulanır.

Eğitim veren tüm eğitmenler TOSFED ve Uluslararası lisanslara sahiptir.

Tüm eğitimler sonunda katılımcılara katılım belgesi verilmektedir. (Tüm katılımcılara Güvenli ve emniyetli sürüş belgesi sertifikası verilir.)