Uykusuzluk ve Yorgunlukla Mücadele Teknikleri
Uykusuzluk ve Yorgunlukla Mücadele Teknikleri, sürücülerin yol, hava ve trafik şartlarına göre karşılaşabilecekleri risk analizlerini doğru yapabilmelerini öngören savunmaya bağlı bir eğitimdir.
Eğitimin Amacı
Amacı; kaza senaryolarını önceden tahmin edip farzetki stratejisine (yeşil yanarken, kırmızıdan geçebilecek bir aracın olabileceği gibi) uygun araç kullanmayı diğer sürücülerin hatalarını absorbe etmeyi yorgunlukla mücadele ve öfke kontrolü sürücülük hayatına geçirilmesi davranış haline getirilmeyi amaçlar.
Eğitim Süresi
- 1 gün
- 3 saat teorik
Toplam; 3 saattir.
Uykusuzluk ve Yorgunlukla Mücadele Teknikleri eğitim süresi, eğitimi alacak kişi sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Şuan da yazacağımız eğitim süresi 10 kişilik bir sınıf için geçerlidir. Sınıf mevcut sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir.
- 1 günlük eğitimler için belirlenen eğitim saatleri; randevu saatinde başlar ve 3 saatlik süre içerisinde 1 gün olacak şekilde sonlandırılır.
- 3 saat teorik eğitim,
olamak üzere toplamda 3 saat eğitim verilir.
Eğitim İşleyişi
Teorik (3 Saat); Teorik eğitimde eğitimi verecek olan eğitmen sınıf ile tanışır, katılımcıların sürüş durumlarına göre seviye belirleme analizi ve sürüş ihtiyaçlarını belirler. Türkiye’deki genel trafik durumu, işleyişi konuşulduktan sonra araç içi aktif ve pasif güvenlik sistemlerinden bahsedilir. Lastik basınçlarının kontrolü ve lastik ömürleri detaylı bir şekilde işlenir. Defansif sürüş ile ilgili Dünya genelinde olması gereken görseller ve gerçek kaza görüntüleri ile eğitim aşılanır. Projeksiyon destekli görsel materyaller, alkol gözlüğü, emniyet kemeri simülasyonu uygulanarak öfke kontrolü ve yorgunlukla mücadele teknikleri katılımcılara anlatılır. Uykusuzluk ve yorgunlukla mücadele teknikleri sürücü davranışlarını geliştirmeye yönelik kaza senaryoları katılımcının yorgunlukla mücadelelerini yorgun ve uykusuz sürücünün başına gelebilecek kontrol kayıplarını psikolojik açıdan ele alan konular eğitimde aktarılır.
Eğitimin Belgesi/Sertifikası
Sürüş Akademisi A.Ş. eğitim kompleksi içerisinde bu eğitimler için ayrılmış asfalt, stabilize toprak alan ve OFF-Road toprak alan pist alanlarında uygulanmaktadır. Uluslararası kurumlar tarafından sertifikalandırılmış ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış eğitim müfredat ve mevzuatı uygulanır.
Eğitim veren tüm eğitmenler TOSFED ve Uluslararası lisanslara sahiptir.
Tüm eğitimler sonunda katılımcılara katılım belgesi verilmektedir. (Tüm katılımcılara Emniyetli ve Güvenli Sürüş Teknikleri sertifikası verilir.)